Hírek

Látogatás Itáliában a  csizma sarkantyúján.

 

Pár éve  egy   fotókiállítás kapcsán kerültem " kép közelbe" Dél-Itáliával, megérdemli Dobos Sanyi bácsi, hogy a nevét megemlítsem.

A Mai Manó Házban volt kiállítása és elvarászoltak képei. Matera, Gravina, Alberobello, Monopoli, Giovinazzo meseszerű helyszínek, különleges képek, ráadásul Sándor bácsi panoráma képeket készített  különleges technikával. Olaszországot mindig kedveltem. 1988-ban voltam ott először, meghatározó élmény volt nagypétek  estéjén Velencében sétálni. Azóta számtalanszor jártam Olaszországban, mindig valami új, valami izgalmas  fogad. Délre  azonban csak Sándor képeinek  hatására mentem. Matera városáról soha nem hallotam előtte ( 2007.) azt sem  tudtam, hogy a világon van. Azóta az idén negyedszer jártam ott és még mindig elvarázsol, megnyugtat és megbolondít. 

Az idén először  Gargano felé mentünk Bariból észak felé, Barletta, Vieste  útvonalon.

Barletta törtfehér építőkövei az egész óvárosnak egy egységes, méltóságteljes mediterrán hangulatot  adnak.

Itt az is megnyugszik, akiben még ott a budapesti stressz, idegesség,  türelmetlenség. Itt nem kell izgulni, élvezni kell a várost!

 

Barletta után a Gargano félsziget felé vettük az irányt Vieste város az úti cél.

A félsziget kacskaringós  szerpentinjeiről meseszép a kilátás.

A tengerpart  pedig meglepetés volt: Viesténél hosszan selymes homok fogadott.

Varsó

Berlin

Berlin- mennyi érzelem, indulat, félelem, büszkeség szorul e szóban. "Ich bin ein Berliner "mondta Kennedy elnök 1963. június 26-án Berlinben. Amikor már állt a fal és rokonszenvét fejezte ki a berlini polgároknak, akiknek családját a politika a fallal elválasztotta és talán 28  évig...
Teljes cikk

Varsó

"Varsóban elveszett a Somló " énekelte az LGT  a 70-es évek vége felé. Vajon mostanában ki veszett el Varsóban ?  Mikor jártunk a lengyel fővárosban utoljára, jártunk ott egyáltalán ? A 70-es években a szocialista időkben, inkább Krakkóba jártunk meg Zakopánéba, aki tudott...
Teljes cikk